Logo
Faludi Film és Média
Phone 06-1/411-0825
Filmgyártás

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának fuilmes részlege több mint 20 éve foglalkozik változó rendszerességgel a kommunikáció, a média és a film területén műhelyek, programok (konferenciák, kiállítások, filmes  táborok) és képzések szervezésével a szakmai ismeretek továbbadásának illetve fontos társadalmi kérdésekről való párbeszéd  kezdeményezésének céljából.

Otthon, otthon (dokumentumfilm) 2020

Sorsfonalak (Portréfilm Landgráf Katalin textilművész, szövős tanárról) 2020

Családban maradva (interjúsorozat) 2019

Így jöttem… (Vidékről a fővárosba – hivatás- és útkeresés hat színész szemével)

Kreatív szolgálattal a határokig

Kisfilmek a közösségi szolgálatról

Emberöltők (dokumentumfilm)

 

Szőts István Műhely

A Műhely története
A műhely 2006-ban alakult olyan fiatalok felvetéséből, akik már részt vettek az Faludi Ferenc Akadémia filmes programjain, de valójában egyedül voltak keresztény értékorientált szemléletükkel, a filmkészítés iránti elköteleződésükkel.

A Műhely célkitűzései, munkája
A műhely célja, hogy közösséget és lehetőséget találjanak azok a fiatalok, akik keresztény, értékeket
felmutatni akaró identitásukkal együtt, s azt vállalva szeretnének filmeket készíteni, mások
gyarapodására. Ilyen műhely lehetőség az országban nincs.  A fiatalok számára nyitottabb helyeken nem kívánatosak még a konzervatív értékek sem. Ezt többek személyes tapasztalatából tudjuk.

A fiatalokat, a műhelyt szakmailag támogató szakemberek, részben régebbről az Akadémiához kötődnek, az esetek nagy részében önkéntes alapon, ingyen segítenek, elméleti és gyakorlati szinten, eszközökkel, sok rászánt idővel.

A műhely tagjai segítenek a filmes médiás munkában: spotok gyártása, tv-s anyagok készítése, mely által megjelenési lehetőséghez jutunk; a Faludi filmszemle előkészületeiben és lebonyolításában is nélkülözhetetlenül segítenek.

A műhely szellemi otthont ad ezeknek a fiataloknak, akik között vannak keresők is (2 fő), ezt máshol nem kapják meg, értékrendjükben itt tudnak erősödni, kezdeményezéseikhez társakat és intézményi hátteret találni.

Hírfolyam