Logo
Faludi 6.45 filmklub

Kéthetente a 6.45 filmklubban játékfilmekkel várjuk vendégeinket!

2021 őszén folytatódnak a filmklubok.

A Faludi 6.45 filmklubban vetítésre kerülő filmek mindegyike egy világot tár elénk, amely sok ponton kapcsolódik a mi világunkhoz, de sok ponton túlmutat azon. Kifejezik vágyainkat, motivációinkat, segítenek megérteni környezetünket, önmagunkat, kultúránkat. Értékeket, magatartásformákat közvetítenek, ezért megértésük fontos számunkra.

A klub alcíme „látható és láthatatlan”, mely vezet minket a filmválasztásban. Műfajtól és korszaktól függetlenül válogatunk kultikusnak mondható, ritka, ill. kortárs művészi filmek között. Meghívott előadóink segítségével körbejárjuk mindazt, ami látható és a láthatatlan, kimondott és kimondatlan. Többek között szeretnénk kevésbé ismert, de értékes filmeket bemutatni, ill. olyanokat, amelyek rövid ideig szerepeltek a mozik műsorán.

Másrészt minden filmmel és beszélgetéssel azt vizsgáljuk, hogyan jelenik meg életünknek érzéki módon többnyire kifejezhetetlen oldala, világa (pl. kapcsolataink, történelmünk, hitünk, értékeink). A film művészet, amelynek jelentése nem egyértelmű. Az előadók felvezetik a témát, segítenek elhelyezni minden filmet a korban, az adott rendező életművében, és mindezeknek tudatában rávezetnek arra, hogy a film adott eszközeivel miképp szemlélteti a témát, a történetet, illetve hogyan válhat univerzálissá, segíthet reflektálni jelenünkre.

Műfajtól függetlenül válogatunk a magyar és az egyetemes filmművészet filmtörténeti jelentőségű remekeiből, a közelmúlt szerzői alkotásaiból és kiváló, ám kevésbé ismert művekből.

Filmklubunk sikerének záloga az, hogy programunk vezetésére országosan elismert filmkritikusokat és filmesztétákat sikerült megnyernünk, örömünkre szolgál a több éves közös együttműködés.

Korábbi alkalmak >>>

film@parbeszedhaza.hu
06-1/411-0825