Logo
Faludi Film és Média
Phone 06-1/411-0825
E-mail film@parbeszedhaza.hu
Faludi DOKU filmklub

Kéthetente a DOKU filmklubban dokumentumfilmekkel várjuk vendégeinket!

2022 őszén a Premier Kultcaféban (1085 Budapest, Üllői út 2-4.) folytatódnak a filmklubok.

Hármas céllal hoztuk létre 2004-ben az Uránia Nemzeti Filmszínházban dokumentumfilm-klubunkat (váltakozva a játékfilmes klubbal). Elsőként azért, hogy fórumot teremtsünk a dokumentumfilm műfajának, jelentős filmjeinek és alkotóinak, és kapcsolatokat építsen a szakma és a közönség között, másrészt azért, hogy minőségi alternatívát kínáljunk, harmadrészt a közösségi élet fejlesztését a valóság képeinek elemzései segítségével.

A filmklub különlegessége nemcsak abban rejlik, hogy rég elfedett, időnként dobozba zárt filmeket vetítünk újra, hanem minden esetben meghívjuk a film alkotóját, a téma szakértőjét, esetleg szereplőit. Szándékaink szerint a filmklub ízelítőt ad a magyar  dokumentumfilm elmúlt 50 évéből.

A vetítést követő beszélgetéseken azt a kérdést is vizsgáljuk, hogy van-e létjogosultsága a dokumentumfilmeknek, illetve miért hiányzik mindennapjainkból ez a műfaj, amely a társadalomnak állít tükörképet. A filmklub igyekszik a társadalmi események, kulturális évfordulók időpontjait figyelembe venni filmjei választásaival.

Célunk a látogatók filmes ismereteinek kiszélesítése a magyar dokumentumfilmekben, és a könnyebb eligazodás a filmek által bemutatott társadalmi valóságban. Az alkotók a filmen túl rendszerint körvonalazzák a filmes helyzetet, és az általuk tapasztalt társadalmi valóságot.

A 2022/23-as évad alkalmai

Korábbi alkalmak >>>

Hírfolyam